Detalii pentru procedura de:

Obturatie de Canal

Soluții eficiente pentru tratamentul endodontic

La cabinetul stomatologic Dr. Grigori Vartolomei din București, ne dedicăm oferirii celor mai avansate soluții pentru tratamentele endodontice, inclusiv obturația de canal. Această procedură este esențială pentru salvarea dinților afectați de carii profunde sau infecții radiculare.

stomatologie bucuresti12

Ce este obturația de canal?

Obturația de canal este o componentă crucială a tratamentului endodontic, efectuată pentru salvarea unui dinte afectat. Acest tratament este necesar când pulpa dintelui este infectată, oferind o soluție nedureroasă și eficientă pentru a preveni extracția dintelui.

Tehnici avansate în obturația de canal

Utilizăm cele mai moderne tehnici și echipamente, inclusiv microscopul endodontic, care ne permite să realizăm obturații de canal cu o precizie remarcabilă. Această tehnică asigură eliminarea completă a țesutului afectat și curățarea canalelor radiculare, crescând astfel rata de succes a tratamentului.

Programează-te

Dr. Grigori Vartolomei - Stomatolog în București

Programează-te

Dr. Grigori Vartolomei

Medic Stomatolog

Obturație de canal - Tratament endodontic

Materiale folosite în obturația de canal

Folosim materiale de ultimă generație pentru obturația de canal, inclusiv conuri de gutaperca și sigilante de canal. Gutaperca este o substanță termoplastică izolantă, ideală pentru umplerea canalelor radiculare după curățarea și dezinfectarea acestora.

Tratament canal

Obturație de canal - Tratament endodontic

Când se recomandă obturația de canal

Recomandăm tratamentul de canal în cazurile de infecție profundă a pulpei dentare, cauzate de carii netratate sau traumatisme dentare. Simptomele includ durere severă, sensibilitate la temperaturi extreme, umflarea gingiilor, și, în cazuri avansate, modificarea culorii dintelui sau apariția de puroi în jurul dintelui afectat.

Programează-te

Dr. Grigori Vartolomei - Stomatolog în București

Programează-te

Dr. Grigori Vartolomei

Medic Stomatolog

Obturatie de Canal - Tratament Endodontic

Etapele Obturației de Canal

  1. Izolarea câmpului de lucru cu ajutorul digei dentare pentru a menține dintele uscat.
  2. Crearea unui orificiu de acces pentru a ajunge la camera pulpară.
  3. Îndepărtarea pulpei infectate și curățarea canalelor radiculare.
  4. Umplerea canalelor cu gutaperca și alte materiale de obturație.
  5. Sigilarea dintelui cu o plombă temporară sau permanentă.
  6. În unele cazuri, aplicarea unei coroane dentare pentru protecția și restaurarea funcționalității dintelui tratat.

Obturație de canal - Tratament endodontic

Îngrijire post-obturație de canal

După o obturație de canal, este posibil să simțiți o ușoară sensibilitate, care poate fi gestionată cu medicamente antiinflamatoare. Recomandăm evitarea consumului de alimente dure și menținerea unei igiene orale riguroase pentru a proteja dintele tratat și pentru a preveni reinfectarea.

Obturație de canal - Tratament endodontic

Costul unei obturații de canal

Costul obturației de canal depinde de complexitatea cazului, tipul de tratament și materialele folosite. La cabinetul stomatologic al Dr. Grigori Vartolomei, ne angajăm să oferim tratamente accesibile și transparente, asigurându-ne că pacienții primesc îngrijirea de care au nevoie la prețuri rezonabile.

Galerie foto

STOMATOLOG ÎN BUCUREȘTI

Programează-te online chiar acum

Dacă suferiți de dureri dentare sau alte simptome asociate cu infecția pulpei dentare, vă invităm să programați o consultație la cabinetul stomatologic Dr. Grigori Vartolomei. Suntem aici pentru a vă oferi soluții eficiente și confortabile pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

Orar cabinet